Do It Yourself
  • Hvordan Hydronic Radiant Gulvvarme fungerer

    click fraud protection

    Hvis du vil legge til et tillegg, men ovnen din ikke kan håndtere den ekstra belastningen, kan du tenke på å installere vannstrålende gulvvarme.

    Gettyimages 1343524346 sturti

    Hvordan fungerer et vannsystem?

    I motsetning til tvungen luftoppvarming, som fungerer ved å blåse varm luft gjennom store kanaler, bruker et vannsystem en dedikert varmtvannsbereder eller en kjele (eller til og med din eksisterende varmtvannsbereder) som varmekilde. En sirkulasjonspumpe flytter varmtvannet gjennom PEX-rør og tilbake til varmeren. Fordi det ikke kan være skjøter i PEX-slangen i gulvet, slanger ukuttede lengder av slangen seg gjennom gulvet, og starter og slutter ved en manifold. Manifolden balanserer vannet i individuelle løkker (lengder på rør) og lufter systemet. Vannet går tilbake til bunnen av varmtvannsberederen nær avløpet ca. 10 grader kjøligere enn da det gikk.

    Hva du skal se etter i et vannstrålende gulvvarmesystem

    For virkelig jevn varme, velg et system som sirkulerer varmt vann gjennom kodegodkjente plastrør (som PEX) som er innebygd i et lag med materiale og dekket av keramiske fliser. Materialet kan være lettbetong, gipbetong eller tørrtampet mørtel. Dette sementlignende laget, kombinert med flisen, utgjør en stor masse som lagrer varmen i lang tid og fortsetter å utstråle den selv når vannet ikke sirkulerer. Denne konstante varmen kan i stor grad øke komforten til et rom, spesielt i kaldt klima.

    Kostnaden for et hydronisk system for et tillegg kan være omtrent det samme som kostnaden for legge til en annen ovn. Driftskostnadene dine vil imidlertid være lavere for det hydroniske systemet, varmtvannsberederen vil ikke ta opp så mye plass som en ovn og kanaler, og du vil sannsynligvis være mer komfortabel.

    Populære videoer

instagram viewer anon