Do It Yourself
  • Space Heater Sikkerhetstips

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet provisjon hvis du kjøper noe gjennom lenkene våre. Rangeringer og priser er nøyaktige og varene er på lager på tidspunktet for publisering.

    Romvarmere kan øke hjemmevarmen, men de kan forårsake brann hvis du ikke er forsiktig. Her er 10 sikkerhetstips for varmeovner for å holde deg, familien din og hjemmet ditt trygt.

    romvarmerEvgen_Prozhyrko/Getty Images

    EN romvarmer kan være en enkel og effektiv måte å varme opp hjemmet ditt på, men varmeovner kommer med noen risiko. De Det melder National Fire Protection Association at varmeovner er ansvarlige for 43 prosent av brannene i hjemmet og 85 prosent av dødsfallene ved oppvarming.

    Det er den dårlige nyheten. Den gode nyheten er at fare for brann går betydelig ned hvis du kjenner til følgende 10 sikkerhetstips for romvarmer. Denne videoen om varmeovner vil også hjelpe:

    På denne siden

    Sjekk romvarmerens sikkerhetssertifiseringer

    Velg en romvarmer med en sikkerhetssertifiseringsetikett fra en respektert uavhengig testorganisasjon, som Underwriters Laboratories, Intertek eller CSA Group.

    Sørg for at romvarmeren har sikkerhetsfunksjoner

    Velg en varmeovn som automatisk slår seg av når den begynner å overopphetes eller velter, da det vil bidra til å minimere risikoen for utilsiktet husbrann.

    Ikke bruk skjøteledninger og strømklosser

    Skjøteledninger og grenuttak kan overopphetes og forårsake brann når de kobles til en varmeovn. På den sikre siden ved å koble varmeovnen direkte til en stikkontakt.

    Plasser romvarmeren Out of Harm's Way

    Hold varmeovner minst tre fot unna alt brennbart, for eksempel gardiner, tepper, senger og klær. Unngå også å plassere varmeovner på tepper eller i områder med mye trafikk der de kan bli en snublefare.

    Hold barn og kjæledyr unna romvarmere

    Plasser varmeovner der små barn og kjæledyr ikke kan komme til dem. Vurder å sette varmeren bak en barnesikker port, om nødvendig.

    Plasser varmeovner på en jevn overflate

    Romvarmere bør plasseres på flate, jevne gulvoverflater for å unngå farlige velter.

    Ikke skjul romvarmeledninger

    Å føre en varmeovns ledning under et teppe, teppe eller et møbel utgjør en brannfare. Hold dem ute i det fri.

    Slå av romvarmeren når du ikke kan overvåke den

    Slå av varmeovnen før du legger deg. Sørg alltid for at du er i samme rom som varmeovnen eller i det minste er i stand til å holde et øye med den mens den er i gang.

    Bli kvitt romvarmere som går for varmt

    Hvis varmeovnen eller strømledningen er varm å ta på, slå den av og koble den fra så fort som mulig. Ikke koble til romvarmeren igjen før du har fått en apparatreparatør sjekk det ut. Eller, hvis du har hatt romvarmeren en stund, bør du vurdere å bytte den ut. Ikke doner den overopphetede romvarmeren til en veldedig organisasjon eller legg den gratis ut.

    Inspiser romvarmeren din regelmessig

    Skift ut en eventuell varmeovn med en sprukket eller frynsete ledning, skadede utstikkere eller løse forbindelser.

instagram viewer anon