Do It Yourself
  • Hva du bør vite om utskifting av takvindu

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet provisjon hvis du kjøper noe gjennom lenkene våre. Rangeringer og priser er nøyaktige og varene er på lager på tidspunktet for publisering.

    Takvinduer er fortsatt populære funksjoner i hjemmene. Men de krever litt vedlikehold. Denne guiden hjelper deg med å finne ut om du bør reparere eller bytte takvindu.

    Takvinduer, eller takvinduer, har eksistert i mer enn 150 år. Tidlige leieboliger i England, Frankrike og Tyskland brukte ofte takvinduer for å lyse opp boligområder i toppetasjen. Populariteten deres skjøt i været i USA fra 1970- til 1990-tallet da byggherrer satte dem inn i hjem over hele landet.

    Men, som alle andre ting, eldes takvinduer. Teknologier forbedres og nyere utstyr erstatter originalene. Eldre takvinduer blir mer utsatt for fuktinntrenging, tetningssvikt og andre vanlige vinduer. Men er de klare for utskifting?

    Her vil vi diskutere hva det koster å erstatte et takvindu, hvilke typer erstatninger som er tilgjengelige, om du kan gjøre det selv, og når du vet at det er på tide å bytte ut et.

    På denne siden

    Utskiftingskostnader for takvindu

    Med hvert oppussingsprosjekt kan kostnadene variere avhengig av flere variabler. Størrelsen på selve vinduet vil sannsynligvis ha størst effekt på erstatningskostnaden. Andre ting å vurdere inkluderer vindusplassering, brattheten til takhellingen, og om du bare trenger å bytte ut glassruten.

    Faktorer som automatisering spiller også en rolle i erstatningskostnadene. Å bytte ut et takvindu som kan åpnes manuelt med et fjernstyrt vil selvsagt koste mer. Hvis vinduet ditt bare trenger ny fugemasse og forvitring, vil kostnadene være lavere.

    Ifølge homedvisor.com er gjennomsnittet kostnad for utskifting av takvindu i USA er mellom $900 og $2300. Å bytte bare glasset koster mellom $300 og $800. Høyere klassifisert glass og dobbelt- eller trippelglass vil være de dyreste.

    Typer takvinduerstatninger

    Det er tre hovedtyper av erstatningsvinduer: faste, rørformede og ventilerte.

    Faste takvinduer

    fast takvinduvia hjemmelageret

    Faste takvinduer er som et typisk vindu - de slipper lys inn. Ulike varianter kan inkludere plastkupler for å beskytte vinduet mot fallende gjenstander som tregrener og hagl.

    Rørformede takvinduer

    rørformet takvinduvia hjemmelageret

    Rørformede takvinduer er vanligvis installert i mindre rom, som pantries, ganger og skap. Et sylindrisk rør bygger bro mellom taket og romtaket. På taket slipper en plastkuppel lyset inn.

    Utluftede takvinduer

    ventilert takvinduvia hjemmelageret

    Utluftede takvinduer, som faste takvinduer, gå der ekstra lys er nødvendig, selv om de også åpnes og lukkes. Ventilerte takvinduer er ideelle i rom som krever ekstra ventilasjon, som kjøkken, bad eller vaskerom. Disse åpnes manuelt eller via motor. Du finner vanligvis denne typen takvindu i rom med stor takhøyde.

    DIY vs. Entreprenør

    Utskifting av vindu av noe slag krever en anstendig mengde DIY-kunnskap. Du må fjerne vinduet, bytte ut blinkingen på utsiden og utføre andre værbestandige oppgaver.

    Hvis du er praktisk, er prosessen som å erstatte et vanlig vindu, med ett forbehold: Du er på toppen av et tak. Noen tak kan være bratte og utfordrende å navigere. Hvis det aktuelle taket er høyt fra bakken med bratt fall, kan det være best å ringe en entreprenør.

    Slik vet du om du trenger takvinduet ditt erstattet eller reparert

    Vann lekker inne i hjemmet ditt fra rundt et takvindu er det mest åpenbare tegnet. Du kan bytte hele vinduet, men i mange tilfeller kan det repareres.

    De blinker rundt utsiden av vinduet kan bli kompromittert. Det kunne værstripen også. Dette er vanligvis enkle reparasjoner og kan gjøres selv. Sprukne glassruter, vinduets alder, kondens og misfarging er også indikasjoner på takvindusvikt. La oss ta en titt på hver.

    Sprukne glassruter

    Bytt ut evt sprukket vindu. Hvis den ikke behandles, kan sprekken vokse og slippe inn fuktighet. Spørsmålet blir da om man skal bytte hele vinduet eller bare ruten. Alderen på vinduet kan svare på det spørsmålet.

    Vinduets alder

    Som med alle deler av et hus, slutter gamle vinduer å fungere som da de var nye. Gjennomsnittlig levetid for et takvindu er rundt 10 år. Hvis de er i den alderen eller eldre, kan det ikke skade å få dem profesjonelt inspisert.

    Kondensasjon

    Dette skjer også når et vindu eldes. Hvis din vinduet har kondens på den kan vindusforseglingen svikte. Hvis det ikke kontrolleres, kan dette skade taket ditt og føre til kostbare reparasjoner. Du vil ikke bytte taket fordi du ignorerte et problem med takvinduet ditt.

    Misfarging

    Eldre takvinduer kan virke misfargede, duggete eller overskyet på grunn av mange års eksponering for solens UV-stråler. Tåke kan også indikere en sviktende vindusforsegling. Det er best å la en proff sjekke det ut. Løsningen kan være like billig og enkel som å kjøpe et rengjøringsprodukt for å forbedre utseendet.

    Populære videoer

    Shay Tilander
    Shay Tilander

    Shay Tilander er seniorredaktør i Family Handyman. Når han ikke nyter familietid med kona og tre gutter, elsker han å fikle med prosjekter og nørde på elektronikk.

instagram viewer anon