Do It Yourself
  • Sådan lægges tæppekvadrater (DIY)

    click fraud protection
    • Facebook
    • Flipboard
    • Twitter
    • Pinterest
    • E -mail
    • Print

    Læg et tæppegulv af høj kvalitet på mindre end et døgn

    Næste projekt
    installation af tæppe

    Modulært tæppe, også kendt som tæppekvadrater, er et DIY-venligt alternativ til traditionelt væg-til-væg tæppe. Selv uerfarne husejere kan tæppe et værelse på en dag.

    Af DIY -eksperter fra The Family Handyman Magazine

    Du vil måske også lide: TBD

    Tid
    En hel dag
    Kompleksitet
    Nybegynder
    Koste
    Varierer

    Om modulært tæppe

    Hvis du synes, det er tidskrævende og kompliceret at installere tæppe, så tænk igen. Modulært tæppe, også kendt som tæppekvadrater, også kendt som skræl og tæppefelt, er et af de letteste gulvbelægninger at installere. Du lægger simpelthen firkanterne på gulvet; klæbende strimler og tæppets tunge bagside holder dem på plads. Du kan afslutte de fleste værelser på en dag, hvis ikke en eftermiddag. Og du kan bruge det overalt. Du kan tilføje lune til et børns legerum eller skabe et elegant look i en formel spisestue.

    Eller hvis du ikke har brug for væg-til-væg-tæppe, laver disse firkanter store tæpper. Rengøring, udskiftning eller udskiftning af firkanter er også let. De trækker bare lige op - selv efter at de er overholdt. Du kan rense farvede firkanter i vasken eller udskifte dem. Er det børnevenligt, eller hvad?

    Modulært tæppe er lidt dyrere end de fleste konventionelle tæpper, men et tæppepude er ikke påkrævet, og du sparer ved at installere det selv.

    I denne artikel viser vi dig, hvordan du installerer gulvtæppet og skærer det, så det passer rundt om forhindringer som dørkarme. Installationen er næsten dumt beviset - du kan nemt trække forkert justerede firkanter op og flytte dem. Og du behøver ikke specialværktøjer. Et målebånd og en kridtstreg for at snappe dine basislinjer, og en tømrerplads og en kniv til at skære firkanterne får jobbet gjort.

    Planlæg dit mønster, og bestil tæppet

    Foto 1: Tegn et layout

    Tegn rummet i skala på grafpapir for at eksperimentere med forskellige designs. Marker dine grundlinjerækker på skitsen for skræl og klæb tæpper.

    Med praktisk talt ubegrænsede tæppemuligheder kan den sværeste del være at vælge et design med skræl og klæb tæpper. Du bliver nødt til at vælge det mærke, du ønsker, før du starter, da mærkerne har forskellige størrelser af firkanter. Skits derefter rummet i skala og brug farvede blyanter eller markører til at tegne firkanterne (foto 1).

    Arranger dit layout for at undgå at efterlade smalle strimler langs væggene. De henleder opmærksomheden på enhver væg, der ikke er helt firkantet. Hvis det er muligt, tillades mindst 4-in. Brede dele af tæppet langs hver væg. Din sidste tegning fortæller dig, hvor mange firkanter af hver farve du skal bruge.

    Bestem rummets kvadratmeter ved at gange længden med bredden (afrund målinger til nærmeste fod). For uregelmæssigt formede rum skal gulvet opdeles i individuelle sektioner, beregne kvadratmeterne for hver og derefter tilføje dem sammen. Bestil tæppet og tilføj 10 procent ekstra til affald.

    Vurder dit eksisterende gulv

    Du kan lægge gulvtæpper direkte over beton, krydsfiner og OSB eller spånplader samt over vinyl, fliser, laminat og nogle færdige trægulve. En forsigtighed: Bagsiden kan i sidste ende misfarve nogle trægulve. Hvis du senere beslutter dig for at fjerne gulvtæppet, skal du efterbehandle træet. Udfør en fugtprøve (kits fås i hjemmecentre), inden du tæpper et betongulv. Hvis fugtindholdet er for højt, kan du altid forsegle betonen og derefter installere gulvtæppet. Lad ny beton hærde i mindst 90 dage først. Ethvert trægulv eller eksisterende gulv skal være solidt, tørt og sikkert fastgjort. Skru eventuelle løse områder af gulvet ned, og udskift eventuelle vandskadede sektioner. Dette er også et ideelt tidspunkt at finde og rette eventuelle gulvknirk.

    Installer grundlinjerækkerne til skræl og klæb tæpper

    Foto 2: Layoutlinjer

    Rengør gulvet, og klik derefter på kridtlinjer parallelt med væggene for at skabe vinkelrette grundlinjer.

    Foto 3: Start rækker

    Læg tæppefirkanter langs begge grundlinjer, startende i midten. Fjern beskyttelsesfilmen, støt firkanterne tæt og klæb dem til gulvet.

    Foto 4: Skær tæt til vægge

    Placer den sidste tæppefirkant med forsiden nedad mod væggen og under den foregående firkant. Marker det, skær det i størrelse med en tæppekniv og installer det.

    Tæppekniv

    Lav snit med en tæppekniv, som skærer tæppet mere præcist end en standardkniv

    Forbered gulvet ved at feje eller støvsuge alt støv og grus. Brug derefter din skitse som en vejledning til at vælge stedet for grundrækkerne (foto 2). Hold dem så tæt på midten af ​​rummet som muligt, da de guider resten af ​​installationen.

    Mål og snap dine vinkelrette grundlinjer for disse rækker (foto 2). Læg tæppefirkanter (uden klæbemiddel) langs begge grundlinjer for at teste layoutet. Hvis du ender med huller mindre end 4 in. ved siden af ​​vægge, skift layout og snap nye grundlinjer.

    For at installere firkanterne skal du starte, hvor basislinjerne skærer hinanden og arbejde udad (foto 3). Hold retningspilene (Foto 4) på ​​bagsiden af ​​firkanterne pegende i samme retning.

    Skræl filmen af ​​de klæbende strimler og støt hver firkant tæt mod den foregående. Klæb ikke den sidste hele firkant, før du klipper den sidste firkant i størrelse (Foto 4). Når du har skåret firkanten, skal du tilføje to klæbende strimler, så der er en i alle fire hjørner. Ekstra strimler kommer i æsken. Klæb derefter de sidste stykker fast.

    Du behøver kun at klæbe grundlinjerækkerne og firkanterne på begge sider af grundlinjerne og langs rummets omkreds. De andre bliver liggende takket være deres kraftige opbakning. (Nej, de dukker ikke ud, når du støvsuger!)

    En værktøjskniv fungerer OK til at skære firkanterne, men vi foretrækker en tæppekniv, fordi den er lidt mere præcis. Brug et skarpt blad og foretag flere lavvandede gennemgange. Bagsiden giver mulighed for et skarpt snit, der ikke løsner sig. Skær firkanterne på en glat overflade, som hårdttavle. Undgå at skære på et underlag af krydsfiner, da trækornet kan trække bladet off -line.

    Udfyld kvadranterne

    Foto 5: Udfyld

    Installer tæppekvadrater i hver kvadrant, startende i midten og bevæg dig udad. Klæb kun kvadraterne langs grundlinjerne og væggene.

    Med bundrækkerne på plads, start tilbage på midten og udfyld kvadranterne ved hjælp af et "trin" -mønster (foto 5). Bare tryk hver firkant tæt mod tilstødende firkanter, og hold tæppestrenge ude af samlingerne. Du kan nemt skifte firkanter ud for et mere behageligt design, selvom de er overholdt. Hvis den klæbende rest forbliver, fjernes den med gnidningssprit.

    Montering omkring dørkarme og hjørner

    Foto 6: Marker udskæringer på plads

    Placer et tæppe firkantet med højre side op mod en buegang, og juster det med installerede firkanter. Marker vægplaceringen på gulvtæppens kanter.

    Tæt på

    Marker begge sider af snittet

    Foto 7: Skåret på bagsiden

    Vend firkanten om, og brug en markør og en tømrerplads til at tegne vægformen fra de mærker, du lige har lavet. Skær åbningen ud.

    Nærbillede af klæber til tæppefliser

    Skær mod kanten af ​​firkanten for et lige snit.

    Foto 8: Skub på plads

    Installer firkanten mod buegangen. Finjuster snittet, hvis det er nødvendigt, så firkanten sidder tæt.

    Foto 9: Brug skabeloner til hårde snit

    Lav en skabelon i fuld størrelse til dørkarme med kompliceret trim og dørstoppe. Overfør konturen på et tæppefelt, og skær derefter firkanten.

    Foto 10: Fillers skjuler fejl

    Skær fyldstykker fra skrot for at udfylde huller mellem vægge og firkanter. Kil stykkerne på plads, og glat dem derefter med din hånd.

    Foto 11: Ingen overgangsstrimler nødvendige

    Stød tæppet mod gulvet i tilstødende rum, eller overlap kanten af ​​det tilstødende gulv.

    At skære tæppe til at passe rundt om udvendige hjørner, buegange og dørkarme er den mest udfordrende del af jobbet. Start med at sætte en firkant mod buegangens overflade, overlappende og justeret med den tidligere installerede firkant (Foto 6). Marker gulvtæppet på hver side af væggen, placer derefter den samme firkant mod siden af ​​væggen og markér den.

    Brug mærkerne til at skitsere dit snit med din tømrerplads som vejledning (foto 7). Det er bedst at undergrave mærket lidt og derefter finjustere efter behov for en tæt pasform. Den samme metode fungerer til at markere og hakke firkanter til at passe rundt om hjørner.

    For at passe gulvtæppet omkring ulige formede forhindringer, f.eks. Dørkarme med kantet kant, skal du først lave en papirskabelon. Du skal foretage flere målinger, overføre dem til papir og derefter skære åbningen ud. Det vil sandsynligvis tage flere forsøg, før du får en god pasform. Når skabelonen passer, skal du spore omridset på bagsiden af ​​et gulvtæppet og skære det (foto 9).

    Bare rolig, hvis snittet ikke er perfekt, og du ender med et hul - tæppefelter er meget tilgivende! Skær bare et lille stykke tæppe fra et skrotstykke og stikk det tæt ind i hullet (foto 10).

    Da gulvtæppet ikke løsner sig, er tærskelstrimler ikke påkrævede. I stedet kan du simpelthen støde mod gulvet i det næste rum eller den eksisterende tærskel (Foto 11).

    Når alle firkanterne er installeret, støvsug gulvet. Det er uundgåeligt, at noget til sidst vil spilde på gulvet, men tæppefelter er lette at rengøre. Hvis spildet ikke tørres op, skal du fjerne firkanten og skylle den med vand i vasken. Lad det tørre og udskift det på gulvet. For firkanter med permanente pletter skal du bare udskifte den gamle firkant med en ny.

    Nødvendige værktøjer til dette Hvordan man lægger tæppeprojekt

    Få de nødvendige værktøjer til dette DIY -projekt stillet op, før du starter - du sparer tid og frustration.

    • Kridtstreg
    • Indramning firkantet
    • Målebånd
    Du skal også bruge en tæppekniv.

    Nødvendige materialer til dette tæppeprojekt

    Undgå shoppingture i sidste øjeblik ved at have alle dine materialer klar på forhånd. Her er en liste.

    • Gulvtæppet firkanter
    • Grafpapir
    • Stift papir til skabeloner

    Lignende projekter

    Sådan begrænses et tæppe
    Sådan begrænses et tæppe
    Sådan rengøres biltæppe
    Sådan rengøres biltæppe
    Sådan rengøres tøjbilmåtter
    Sådan rengøres tøjbilmåtter
    Sådan rengøres gummimåtter
    Sådan rengøres gummimåtter
    Indendørs spil: Hopscotch
    Indendørs spil: Hopscotch
    Sådan fjernes kaffepletter
    Sådan fjernes kaffepletter
    Tips til vedligeholdelse af tæpper: 3 hurtige tæppefixer
    Tips til vedligeholdelse af tæpper: 3 hurtige tæppefixer
    Sådan rengøres tæppe: Rengøringstip til langvarigt tæppe
    Sådan rengøres tæppe: Rengøringstip til langvarigt tæppe
    Sådan fjernes voks fra tæppet i 3 trin
    Sådan fjernes voks fra tæppet i 3 trin
    Sådan vælges tæppe
    Sådan vælges tæppe
    Sådan får du rødvins-, kaffe- og tomatsovspletter ud af tæppet
    Sådan får du rødvins-, kaffe- og tomatsovspletter ud af tæppet
    Sådan udskiftes et støvsugerbælte
    Sådan udskiftes et støvsugerbælte
    Sådan tørrer du kældertæpper
    Sådan tørrer du kældertæpper
    Kældertæpper: Installation af gulvtæpper i en færdig kælder
    Kældertæpper: Installation af gulvtæpper i en færdig kælder
    Sådan tæpper du et kældergulv
    Sådan tæpper du et kældergulv
    Installer nyt biltæppe
    Installer nyt biltæppe
    Tips til fjernelse af tæppe
    Tips til fjernelse af tæppe
    Sådan får du pletter ud af tæppet
    Sådan får du pletter ud af tæppet
    Sådan repareres tæppe: Fjernelse af rynker
    Sådan repareres tæppe: Fjernelse af rynker
    Fjernelse af gammelt tæppe
    Fjernelse af gammelt tæppe

    Populære vejledningsvideoer

instagram viewer anon