Do It Yourself
  • Bedste metoder til støvkontrol i et værksted

    click fraud protection

    1/9

    'Control Shop Dust' skrevet i en bunke butiksstøv | Konstruktion Pro Tips

    Slippe af med savsmuld

    Du behøver ikke at klare det irriterende lag savsmuld, der ser ud til at slå sig ned i hele butikken, garagen eller kælderen, hver gang du skærer og sliber et par længder af trim. Du behøver heller ikke betale de store penge for et centralt støvopsamlingssystem.

    Du kan fange det mest generende støv med et standard butiksvakuum og et par tilbehør. Vi viser dig, hvordan du samler enkle, billige støvopsamlere, der suger det meste af savsmuld op, før det kommer over det hele.

    Læs denne historie for at lære, hvordan du forhindrer tingene i at blive for støvede på arbejdspladsen.

    2/9

    Tilbehør og adaptere til butiksvakuumslanger | Konstruktion Pro Tips

    Få universelle adaptere til overgange

    Hvis du er heldig, kan du tilslutte vakuumslangen direkte til støvporten på dit værktøj. Men det sker ikke ofte, fordi størrelsen på støvporte på el -værktøj varierer.

    Den bedste strategi til at sammensætte et støvopsamlingssystem er at købe en universal adapter. Du skærer simpelthen den bløde gummi med en værktøjskniv, så den passer til støvporten på værktøjet og vakuumslangen til et træbearbejdende støvopsamlingssystem. (Vi anbefaler 1-1/4 tommer slange til de fleste håndværktøjer.) Dog skal du holde tape på hånden til fuldstændig forsegling af ulige støvporte.

    3/9

    Skæring af træ med en cirkelsav fastgjort til et vakuum | Konstruktion Pro Tips

    En mindre 1-1/4 tommer slange er fantastisk til fleksibilitet

    Køb en 6 fods (eller længere) længde på 1-1/4 tommer slange for at forbinde direkte til håndværktøj. Tilslut derefter 1-1/4 tommer slangen til standard 2-1/2 tommer vakuumslange med en kobling af plastisk friktion. Den mindre slange er let og fleksibel sammenlignet med den større slange. Ingen træk, ingen knæk. Du vil næsten ikke bemærke 1-1/4 tommer slangen, når du flytter saven, slibemaskinen eller andet værktøj hen over emnet. De fleste slibemaskiner har støvporte, men relativt få cirkelsave og routere har støvopsamlingssystemer.

    4/9

    Skæring på en bordsav med et vakuum monteret | Konstruktion Pro Tips

    Køb bænkværktøj med støvporte, når det er muligt

    I disse dage har de fleste bænkesave og høvler støvporte, og de gør en kæmpe forskel i at kontrollere støv, selv med et butiksvakuum. Du får ikke det hele, men selv en reduktion på 80 procent vil hjælpe meget.

    Forbindelserne er normalt lette. I de fleste tilfælde er portene en standard 2-1/2 tommer, så du kan ganske enkelt skubbe 2-1/2 tommer vakuumslangen lige ind i porten, som vi viser her. Dette fungerer bedst med støvsugere med større kapacitet, fordi savsmuld og flis fra en bordsav eller høvler bygger hurtigt op!

    5/9

    Montering af en slange på bagsiden af ​​en geringssav | Konstruktion Pro Tips

    Vedhæft en permanent montering

    Ideelt set ville værktøjsfabrikanter standardisere støvporte, så du hurtigt kunne flytte din slange fra et værktøj til et andet. Men det er endnu ikke tilfældet. I mellemtiden kan du spare tid og frustration ved at installere en adapter permanent på stærkt brugte værktøjer, f.eks. Geringsave. Så kan du simpelthen tilslutte slangen.

    6/9

    Tre forskellige slags automatisk støvkontrol | Konstruktion Pro Tips

    Brug fjernbetjeninger

    Støvsugere til en højere pris kommer ofte med en speciel kontakt, der tænder støvsugeren automatisk, når værktøjet starter. (Fein er ét mærke.) Dette er en fantastisk funktion, fordi du ikke behøver at gå hen til butiksstøvsugeren for at tænde den, hver gang du vil lave et snit.

    Du kan dog også løse dette problem på tre andre måder:

    1. Brug en pedalafbryder for at tænde dit vakuum.
    2. Køb en fjernbetjeningskontakt, og tænd for støvsugeren hvor som helst i rummet
    3.  Tilslut dit værktøj og støvsug til en speciel strømboks, der aktiverer vakuumet, når værktøjet tændes.

    7/9

    Mand fjerner et filter og udskifter det med HEPA -filter | Konstruktion Pro Tips

    Opgrader til et bedre filter

    Du har muligvis bemærket skyen af ​​fint støv, der blæser udstødningen ud, når du tænder for de fleste butiksstøvsugere. Små støvpartikler strømmer lige igennem standard butiksstøvsugerfiltre. For at stoppe dette fine støv skal du købe et HEPA-filter af høj kvalitet fra enhver butik, der sælger dit vakuummærke. De er prisen værd, fordi de holder længe og kan skylles rene.

    8/9

    Mand ved hjælp af et støvkontrolsystem, der afleverer fra en loftskrog | Konstruktion Pro Tips

    Reducer slangeryd

    Støvopsamlingsslanger øger rodet i en lille butik. Men hvis du har tendens til at arbejde i et område, kan du fjerne noget af virvaret og forhindre værktøjet i at blive hængt op ved løst at hænge vakuumslangen fra en overliggende krog. Hvis du vil gå helt ud, skal du tilføje flere på de områder, du oftest arbejder i.

    9/9

    Bærbar støvhætte opsat over skærestation | Konstruktion Pro Tips

    Brug en bærbar støvhætte

    Mange elværktøjer har ikke støvporte. Men hvis du skærer og borer meget, kan du nemt placere en bærbar støvsamler i nærheden. Afhængigt af systemet skal du muligvis pille ved adaptere og metalkanaler (fra hjemmecentre) for at foretage overgangen til vakuumslangen. Du kan også rode gennem HVAC -gangen på dit lokale hjemmecenter og sammensætte et billigere system med lagerdele og gaffatape.

instagram viewer anon