Do It Yourself

10 hurtigt voksende grøntsager, du kan høste hurtigt

  • 10 hurtigt voksende grøntsager, du kan høste hurtigt

    click fraud protection

    1/12

    dyrkning af havegrøntsager

    Hurtigt voksende grøntsager

    Hurtigt voksende grøntsager er gode til baghave gartnere der ønsker at maksimere deres sommerhøst (eller som bare er utålmodige!). For hver hurtigvoksende veggie, vi har valgt til vores liste, har vi inkluderet det antal dage, det har brug for, før den er klar til at høste.

    Plus, tjek disse Tips til vedligeholdelse af havearbejde og havearbejde. Vores eksperter vejer ind med deres bedste tip nogensinde om, hvordan man producerer en sund og smuk græsplæne og have.

    2/12

    Hakurei NæbJohn Burke/Getty Images

    Hakurei Næb

    BRASSICA RAPA; 38 dage til høst

    Hurtigt voksende salatrober, ligesom Hakurei, er populære på landmændsmarkeder, men også lette at dyrke derhjemme. Klar til at grave op bare uger efter såning, de er kendt som en afgrøde med to formål, der giver søde rødder samt velsmagende grøntsager til salater og pommes frites. Her er hvordan man dyrker en salathave.

    Hvorfor vi elsker det: Rødderne i golfboldstørrelse er lækre rå, kogte eller syltede. Plus disse supergrøntsager er fyldt med C -vitamin, calcium og jern. Næber tolererer også efterårsfrost og bliver sødere i køligt vejr.

    5/12

    radiserDel Boy/Shutterstock

    Cherry Belle Radise

    RAPHANUS SATIVUS; 22 dage til at høste

    I mere end 60 år har denne prisvindende sort været en havestandard og med god grund. Det giver en ekstra tidlig høst af små, afrundede rødder med kirsebærrød hud og sprødt hvidt kød. Denne afgrøde kan høstes tre uger efter såning. Lær om lette grøntsager, alle bør dyrke.

    Hvorfor vi elsker det: Radiser er spiselige fra top til bund! Spis rødderne og bladene, lad derefter et par planter blomstre til blomstringen og sprøde frøkapsler. Generelt jo længere du tillader radiser at vokse, jo krydret vil de smage, når du graver dem op. Lad dem blive hængende, men ikke for længe. Så bliver de pithy frem for mere smagfulde.

    6/12

    Tokyo Bekana Kålfugle og blomsterNiki Jabbour/ Fugle og blomster

    Tokyo Bekana kål

    BRASSICA RAPA VAR. PEKINENSIS, 30 dage til høst

    Selvom Tokyo Bekana ligner salat, er det faktisk en kinesisk kål med løvblad. Slanke hvide stængler holder attraktive rosetter af krøllede limegrønne blade. Smagen er sød og mild, og planterne tåler kulde, trives i det tidlige forår og efterår. Her er 12 måder at forberede din græsplæne og haven til efterår.

    Hvorfor vi elsker det: Denne let at dyrke grønne er perfekt til havesenge, men fungerer også godt i vindueskasser og containere.

    7/12

    landmand inspicerer grønkålsbladeRon Levine/Getty Images

    Grønkål

    BRASSICA OLERACEA; 65 dage til høst

    Denne superfood pakker ikke kun et ernæringsmæssigt slag, men er hurtig fra frø til høst. Blandt de hurtigste til at vokse er glattbladede sorter som Toscano og Red Russian, som kan høstes som greener kun en måned efter såning. Sådan bygger du dine egne højbede.

    Hvorfor vi elsker det: Bladene af nyligt spiret grønkål er mere møre end dem, der er høstet fra modne planter. I den anden ende af høstspektret kan grønkål endda høstes efter et snefald. Køligere temperaturer får grønkål til at omdanne lagret stivelse til sukker, hvilket gør den endnu sødere. Giv dit udbytte et yderligere løft ved at høste ydre blade, når de er otte til 10 centimeter høje.

    9/12

    arugulaWestend61/Getty Images

    Arugula

    ERUCA SATIVA; 40 dage til at høste

    De paprika blade af arugula har tilføjet zip til salater i mere end 2.000 år, og det er der god grund til. Denne gourmetgrønne er super hurtig, med babyblade klar kun tre uger efter såning. Når du har mættet grønt, skal du lade et par planter blomstre. De lækre blomster er spiselige og tilføjer en smuk farve farve til salater. Kender du det bedste sted at opbevare dine grøntsager?

    Hvorfor vi elsker det:Arugula trives i køligt vejr og kan plantes, så snart jorden optøer i det tidlige forår.

    10/12

    Små salatplanter i havebedArtit Thongchuea/Shutterstock

    Bladsalat

    LACTUCA SATIVA; 45 dage til at høste

    Der er mange slags salat, men for ren hastighed kan du ikke slå denne. Den er klar til høst om seks uger og fås i forskellige bladfarver og teksturer. Bedste spil inkluderer Red Salad Bowl, Black Seeded Simpson og Merlot. Begynd at så frø i det tidlige forår, og plant mere hvert par uger i måneders hjemmelavet salat. Dyrkning af grøntsager, men ikke i krukker? Her er hvad du behøver at vide om forberedelse af jorden.

    Hvorfor vi elsker det: Bladsalat er smukt og produktivt. Læg den i forårscontainere med stedmoderblomster for en iøjnefaldende, spiselig kombination.

    11/12

    Petite Snap-Greens ÆrteJohnnys udvalgte frø

    Petite Snap-Greens Ærte

    PISUM SATIVUM; 30 dage til at høste

    Hvis du elsker søde grønne grøntsager, vil du gerne give Petite Snap-Greens en hvirvel. Det er en ny sort dyrket for sine tætte klynger af spiselige foldere, ikke til bælgene eller ærterne selv. Så frø i krukker eller senge, og begynd at høste de løvfede sene snart efter de dannes. Her er 10 flere grøntsager, du kan prøve i din have.

    Hvorfor vi elsker det: Foldernes behagelige knas tilføjer pasta, salater, pommes frites og wraps en lys smag.

    12/12

    Patio Pride ærtervia Parkseed.com

    Fire flere superhurtigt voksende grøntsager, vi anbefaler

    1. Patio Pride ærter: Denne prisvindende All-America Selections 2017, der er klar til at høste seks uger efter såning, bærer fyldige spiselige bælge. Den vokser omkring en fod høj og er et fantastisk fund til at hænge kurve.

    2. Nyttelast squash: Sygdomsresistens og store udbytter af glatte grønne frugter i 45 dage gør denne sommer squash til en rigtig vinder.

    3. Korist kålrabi: Sprøde, afrundede stængler af kålrabi er lækre rå eller kogte. Korist bliver fire centimeter bred. Begynd at høste 55 dage efter såning af frø.

    4. Porch Pick bush bønner: Ingen plads er ikke noget problem. Porch Pick danner kompakte planter til små haver eller containere. Forvent en kofangerafgrøde af ømme grønne bælg 55 dage efter såning.

    Når du planlægger din salathave, skal du huske på en af ​​de alvorligste farer for nye skud og knopper: sultne critters. Sådan afskrækker du dem på humane måder.

instagram viewer anon