Do It Yourself
  • Købervejledning til kanalfri emhætter

    click fraud protection

    Hvis du ikke har kanalføring på plads i dit køkken, kan en kanalfri emhætte være en effektiv mulighed, du selv kan installere.

    Efterhånden som flere husejere tager fat på gør-det-selv-projekter rundt omkring i hjemmet - især i køkkenet - kanalfri emhætter bliver mere populære, til dels fordi de er relativt enkle at installere.

    På denne side

    Hvad er en kanalløs emhætte?

    En emhætte uden kanal (også kaldet en emhætte uden ventilation) er et apparat placeret over din kogeplade, som fanger røg, damp, stærke lugte og luftbårne olier, som ellers ville fylde dit køkken.

    Ved at lede disse forurenende stoffer op og væk fra din komfur skaber kanalløse emhætter en behagelig og fornøjelig madlavningsoplevelse, samtidig med at den fedtede film, der samler sig på, reduceres nærliggende overflader.

    Kanaliseret vs. kanalfri emhætte

    Emhætter med kanal

    kræver et udluftningssystem for at fjerne madlavningslugte fra dit hjem. Kanalløse emhætter gør det ikke Ifølge Nick Yahoodain, administrerende direktør for Avancerede bygherrer og entreprenører, kanalfri emhætter "har ingen kanal og er nogle gange ikke engang udluftede."

    Fordi kanalløse modeller er så selvstændige, kan de være det installeret stort set hvor som helst, som under kabinettet. "De fleste husejere går med kanalfri emhætter, når de ikke har plads og ikke plads til at føre kanaler til ydersiden," siger Yahoodain.

    Hvordan fungerer en kanalløs emhætte?

    Det er enkelt, siger Yahoodain: "Det bruger et filter til at rense luften inde i hjemmet og recirkulerer det tilbage til hjemmet."

    En blæser trækker luft ind i emhætten og gennem et kulfilter (alias et kul- eller aktivt kulfilter) og fanger forurenende stoffer. Den filtrerede, rene luft vender tilbage til køkkenet gennem ventilationsåbninger i emhætten. Mange modeller har også baffelfiltre. Disse er vaskbare spoler i rustfrit stål, der fanger olie- og fedtpartikler, når luften passerer igennem. Lær hvordan udskift et emhættefilter.

    Funktioner til kanalløs emhætte

    Sort ventileret emhættePoetra Dimatra/Getty Images

    For at sikre, at du vælger den bedste kanalfri emhætte til dit køkken, skal du huske på disse faktorer:

    • Størrelse: Det bør være mindst lige så bredt som dit område for effektivt at fange alle forurenende stoffer.
    • Belysning: En emhætte med integreret belysning oplyser din kogeflade, så du bedre kan se. Den tilbyder også et praktisk svagt lys til at tænde for alle, der leder efter snacks sent om aftenen.
    • Blæserhastigheder: Få en med varierende hastigheder. Lavere hastigheder er gode til små madlavningsopgaver; højere hastigheder virker til mere intense projekter som at stege kylling. Lavere hastigheder er også mere støjsvage.
    • Materiale: Sørg for, at det ydre matcher resten af ​​dit køkken. Kanalfri emhætter kan typisk købes i rustfrit stål, sort eller hvid.

    Sådan installeres en kanalfri emhætte

    Da de mangler kanalføring, kræver kanalløse emhætter ikke professionel installation. "De fleste husejere kan selv installere en emhætte uden kanal, hvis de er praktiske," siger Yahoodain. Alt du behøver er nogle grundlæggende værktøjer - et vaterpas, bor og hammer.

    Den specifikke installationsproces varierer afhængigt af din model og hvor du skal montere din emhætte. Disse instruktioner skal give dig en idé om projektets omfang:

    • Placer emhætten over din kogeplade: Ifølge ZLine-manualen skal emhætten placeres 30 til 36 tommer over overfladen af ​​området. Noget højere, og det vil ikke være effektivt; en sænkning kan resultere i varmeskader på enheden.
    • Monter emhætten på væggen: Find og markér midten af ​​væggen, hvor du skal installere emhætten. Se de medfølgende instruktioner og brug et vaterpas til at finde monteringspunkterne. Placer emhætten og bor skruerne på plads. (Dette kræver en anden person).
    • Tilslut til strøm: Mest kanalfri emhætter kommer med et trebenet strømstik, så de ikke behøver at være tilsluttet. Hvis der ikke allerede er en stikkontakt på væggen, så hyr en elektriker til at installere en.
    • Fastgør skorsten: Tilslut skorstenen til toppen af ​​emhætten. Du skal muligvis bruge en skruetrækker til dette trin.
    • Indsæt filtre: Placer kulfiltrene i deres indstillinger. De skulle drejes eller klikkes på plads.

    Bedste kanalfri emhætter

    Yahoodain anbefaler disse tre kanalfri emhætter af høj kvalitet:

    • Bedste samlet: Den rustfri stålkrop af ZLine ZLKB-30 KB-30 Vægmonteret emhætte ($352) er nem at holde ren. Den har en fire-trins blæser og opvaskemaskine-sikre baffelfiltre.
    • Bedste budgetvenlige mulighed: Selvom Cosmo 36 tommer. Kanalløs vægmontering emhætte ($272) koster mindre end de fleste, det giver stadig tre-hastighedsindstillinger og et par LED-lys til at oplyse dit madlavningsområde.
    • Bedste ekstra store model: Den 42 tommer brede ZLine rustfrit stål (KB-42) Vægmonteret emhætte ($615) er perfekt til at dække store områder. Dens fire blæserindstillinger lader dig vælge den perfekte hastighed til dit madlavningsprojekt.

    Populære videoer

    Alex Rennie
    Alex Rennie

    Alex Rennie er freelanceskribent, der har specialiseret sig i boligforbedring, gør-det-selv og apparatplads. Efter at have tilbragt mere end fem år som bolig- og erhvervstømrer i NYC – med speciale i specialfremstillet møbelkonstruktion og installation – Alex bruger sin praktiske erfaring og ekspertindsigt til at lave produktanmeldelser, købsvejledninger og vejledninger artikler. Han har tidligere skrevet for CNN Underscored, Business Insider og Popular Mechanics, foruden Family Handyman. Han bor i øjeblikket i Los Angeles, Californien, hvor han bruger sin fritid på at vandre og slappe af på stranden med sin kone og deres to hunde, Louie og Iggy.

instagram viewer anon