Do It Yourself
  • Slik forbereder du hjemmet ditt for feriegjester

    click fraud protection

    Noe av det morsomste med høytiden er å tilbringe lengre tid med familie og venner. Det er spesielt flott å ønske dem velkommen inn i hjemmet ditt. Men før du er vert for overnattingsgjester, må du sørge for at huset ditt er det klar for selskap.

    Her er noen ting for denne sesongens ferieverter å huske.

    På denne siden

    Kjenn gjestene dine

    Tar sønnen din med seg en venn hjem fra college? Vil svigerfamilien bruke noen dager? Sjansen er stor for at disse gjestene vil ha ulike sett med behov og forventninger, så det er viktig å forstå på forhånd hva de vil være.

    Vurder alt fra matallergier til soveplasser. En luftmadrass kan være greit for en tjue, men ikke for din svigermor.

    Heldigvis er det lett å finne ut - bare spør dem. Få svar på hva slags mat de liker, foretrukne soveordninger osv. Det er viktig at gjestene dine føler seg komfortable. Det første trinnet er å ta deg tid til å vise dem at du vil at oppholdet deres skal være hyggelig.

    Vask huset

    Det burde være åpenbart, men med selskap som slår seg ned for noen netter, definitivt gi huset ditt en god rengjøring fra topp til bunn. Vær ekstra oppmerksom på rommene der gjestene dine skal sove, og bad.

    Dette er også et godt tidspunkt å gjøre noen grunnleggende reparasjoner, som å reparere riper i lakken eller stramme opp håndtak i dusjen. Tenk på sikkerhet også. Med flere folk i huset kan det være greit å binde ned julelys eller legg til en sklisikker pute under dørmatten.

    Gjesterom

    Vet du hvor gjestene skal sove? Du trenger en plan for det så snart du vet hvem som kommer for å bli. Det er sannsynligvis bedre å finne den detaljen selv før du inviterer dem, hvis mulig.

    Er det nok senger til alle? Hvis ikke, tenk på å få en luft madrass, gjemmeseng eller sammenleggbar seng. Du kan trenge en hvis du ber barna legge seg sammen for å rydde et ekstra rom til bestemor og bestefar.

    Din bedrift vil sette pris på rent, friskt bedding, så kast de ekstra lakenene, putevarene og dynene i vaskemaskinen på forhånd. Lager ekstra puter og tepper til gjestene dine også.

    Pass på å sette et lys ved siden av sengen også. Det lar dem lese eller sjekke telefonen før de setter seg til rette for kvelden. Det er også en sikkerhetsfunksjon. Gjestene dine er i et ukjent miljø, så enkel tilgang til et lys hjelper dem å bevege seg trygt om natten.

    Disse dager telefonladere er avgjørende, så sørg for at det er en enkel måte for bedriften å koble til elektroniske enheter. Selv med telefoner er en klokke fortsatt en fin touch og praktisk tillegg til en gjesterom.

    Gjestene dine vil også sette pris på et sted å pakke ut kofferten, spesielt hvis de bor i mer enn et par netter. Hvis det er en kommode i rommet, rydd ut et par skuffer som de kan bruke. Vurder også å gi dem noen skapplass eller en ekstra betjent stang for å henge klær.

    Forbered badet

    bad julesjampo og balsamPornthep Sawasvech/Getty Images

    Før selskapet dukker opp, vet hvilket bad de skal tilordne. Ideelt sett vil de ha sine egne å bruke. Hvis det ikke er mulig og de må dele, kan du fortsatt ta skritt for å få dem til å føle seg komfortable.

    Du kan aldri få nok rent badehåndklær, håndklær og vaskekluter for selskap. Lager ekstra rent sengetøy på badet, og la gjestene få vite hvor de kan finne dem.

    Selv om de fleste tar med seg sine egne toalettsaker, bør du gi dem også. Sett frem sjampo, balsam, tannkrem, en ekstra tannbørste eller to (i pakken), såpe, lotion osv. Det er verdt å ha ekstra ting som bomullspinner, rene negleklippere, tamponger, kontaktløsning og alt annet gjestene dine måtte trenge for å gjøre oppholdet mer behagelig.

    Å, og vis dem hvor avløpspumpe og søppelbøtte er. Det hjelper dem å unngå potensielt pinlige situasjoner.

    Lager kjøkkenet

    Kjøp ekstra snacks og godsaker til spiskammeret og kjøleskapet. Det er også her det er viktig å kjenne behovene til de som bor hos deg. Har de spesielle kostholdsproblemer? Hvis du vet det på forhånd, kan du skaffe deg riktig mat og drikke. Det høres kanskje innlysende ut, men vis dem hvor alt er og få dem til å føle seg komfortable når de vil ha noe å spise eller drikke.

    Kaffe er bestandig verdsatt. Så sørg for å ha ekstra for hånden. Ha alt ute og klart for å gå så tidlige oppstandere i gruppen kan hjelpe seg selv.

    Bordplass er også noe å vurdere. Hvis du ikke har nok sitteplasser til alle på feriemiddagen din, kan du alltid hente en sammenleggbart bord og ekstra stoler så alle har plass.

    Planlegg og slapp av

    Den som kommer for å bo hos deg i ferien, har en plan for ting å gjøre. Ta dem med til museet eller se et show. Finn ut hva de liker å gjøre og legg planer for å gjøre det. Omvendt, ikke vær redd for å gi gjestene deres plass. De vil kanskje reise rundt i byen selv eller nyte en middag ute på egenhånd en kveld.

    Gjør ditt beste for å forberede hjemmet ditt for selskap, men det er også viktig å akseptere at ting kanskje ikke er perfekt. Og det trenger de ikke være! Gjør ditt beste for at alle skal føle seg velkommen, og de vil sette pris på det. Det er høytid og venner og familie kommer for å bo hos deg, så nyt det!

instagram viewer anon