Do It Yourself
  • Bugs som faktisk er gode for hagen din

    click fraud protection

    Blant hundretusener av insektarter, er noen virkelig fordelaktige for hagen din. Oppdag de gode insektene for hagen din og hagen, og lær hvordan du tiltrekker deg da.

    Gode ​​gartnere kjenner fordelene med gode insekter. De fleste insekter, edderkopper og andre virvelløse dyr som klumpet seg sammen i den generiske kategorien "insekt" kan virkelig være fordelaktig i hagen. Ta en titt på hvorfor du vil ha disse i hagen din. (Apropos ting du vil ha, sjekk ut disse må-ha hageproduktene).

    På denne siden

    Gode ​​insekter for hagen din

    Rovdyr og insekter

    Blant hundretusenvis av arter i Coleoptera (biller) og Hemiptera (ekte insekter) er det mange rovdyr som spiser på sine plantespisende slektninger. Tiger, soldat, bakken og marihøne biller, sammen med snikmorder og sjørøverbugs, er bare noen få du bør ønske velkommen til hagen din.

    Bier, veps og maur

    Alle bierarter er viktige pollinatorer, som i stor grad er ansvarlige for frø, nøtter, bær, frukt og andre plantematvarer som danner bunnen av næringskjeden for mennesker og dyreliv. Så ikke vær så rask å fjerne dem. Velkommen veps og maur også. Ivrige rovdyr, de patruljerer konstant og plukker hagen din ren for skadedyr. Dette er 10 bivennlige planter du kan legge til i hagen din.

    Larver

    Sommerfugler og møll er attraktive; de er også viktige pollinatorer. Enda bedre, larver tiltrekker seg fugler. Mer enn 95 prosent av fuglene i bakgården er avhengige av larver som hovedfôr for ungene. Å tiltrekke disse insektene til hagen din betyr i hovedsak å tiltrekke seg flere fugler. Du kan kanskje finne noen av disse åtte larvene i hagen din.

    Edderkopper

    Disse edderkoppene er noen av de mest nyttige virvelløse dyrene i hagen, men de er også blant de mest ondartede. Alle edderkopper er rovdyr og lever av insekter, enten de jakter med dyktig vevde vev (argiope og orb-weaver edderkopper), ved bakhold (tarantulas og trap-door edderkopper) eller ved å forfølge (ulv og hoppe edderkopper). Her er en annen grunn til at du kanskje ikke vil drepe en edderkopp.

    Øyenstikkere og damselflies

    Disse luftakrobatene er en dobbel trussel. I voksenfasen lever de av alle slags flygende insekter, fra mygg til bittfluer og mygg. Men deres akvatiske larver er heller ingen slouches, og sluker larvene til de samme skadedyrene. Lær mer om øyenstikkers fortryllende natur.

    insekter som er gode for hagen din Tomasz Klejdysz/Shutterstock

    Hvordan tiltrekke gode insekter til hagen din

    Nå som du kjenner noen av de gode insektene i hagen din, hva kan du gjøre for å tiltrekke dem? Først av alt, plante innfødte arter, som kan støtte 60 prosent flere innfødte insekter enn noen av de mer eksotiske prydplanter. For det andre, ikke vær for ryddig. En naturlig hagedesign vil gi gjemmesteder og dvalemodus, i tillegg til mat og steder å hekke.

    Endelig, slutte å bruke plantevernmidler. Dette kan være tøft hvis du stoler på dem regelmessig, men de dreper fordelaktige insekter sammen med de du ikke vil ha. Og på sikt forstyrrer de den naturlige orden, og øker sannsynligheten for generelle skadedyrsproblemer.

    Tre insekter du ikke vil ha i hagen din

    Rød importert brannmaur, Solenopsis invictaElliotte Rusty Harold/Shutterstock

    Mygg

    Mygg forlater ikke bare kløende welter når de biter, de sprer sykdommer. Eliminer stillestående vann i hagen din der mygg hekker (tette takrenner er en vanlig synder) og bruk insektmiddel. Prøv disse triksene for å avvise mygg.

    Brannmyrer

    Disse eksotiske maurene ble introdusert for Alabama for nesten et århundre siden og har spredd seg siden. De har en ekstremt smertefull brodd og fortrenger mange innfødte maurarter. Unngå de store haugene, eller ring en profesjonell eksterminator for å eliminere dem i hagen din. Dette er 14 insekter du ikke visste kunne bite deg.

    Flått

    Disse parasittiske arachnids sprer sykdommer og er spesielt problematiske i områder med store hjortepopulasjoner. Unngå områder med høyt gress der flått ligger og venter. Klipp veier i hagen din, bruk lange bukser gjemt i sokker, og sjekk deg selv og kjæledyr etter utetid. Prøv disse tipsene for å beskytte deg mot flått.

instagram viewer anon