Do It Yourself
  • Væske vs. Pulvervaskemiddel: Hvilket er bedre?

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet kommisjon hvis du kjøper noe gjennom våre lenker. Vurderinger og priser er nøyaktige og varene er på lager fra tidspunktet for publisering.

    Selv om pulvervaskemiddel var det første på scenen, har flytende vaskemiddel vist seg langt mer populært de siste årene. Men er den ene virkelig bedre enn den andre?

    vaskemiddel og vaskemiddel pulver med bambus klesnål på hvitt treimages72/shutterstock

    Gjør klesvask er en jobb med mange hensyn å huske på. Hvilken syklus skal du bruke? Varm eller kald? Bør håndklær vaskes separat fra klærne?

    Hvis du noen gang har blindt kastet alt i vasken din i vaskemaskinen, har du sikkert betalt prisen. Men like viktig som hvordan du vasker klærne dine er hva du vasker dem med. Når det kommer til pulvervaskemiddel kontra flytende vaskemiddel, kommer det an på.

    Pulvervaskemiddel er billigere

    En av de mest forlokkende årsakene til å velge pulvervaskemiddel er prislappen. Det koster mindre fordi det krever mer kjemi å bygge flytende vaskemidler, ifølge

    Shoaib Arif, leder for applikasjoner og teknisk service i Pilot Chemical. Pluss: Dette produktet vil bleke tøyet ditt uten blekemiddel.

    Pulvervaskemiddel fungerer bedre på utendørs flekker

    Det viktigste rengjøringsmiddelet i pulvervaskemiddel er lineært alkylbenzensulfonat, som er svært effektivt på utendørs flekker som gjørme, leire eller gress. Du kan også følge denne veiledningen på hvordan fjerne flekker.

    Flytende vaskemiddel er bedre for fettete eller fet flekker

    De fleste flytende vaskemidler inneholder alkoholetoksylater blant ingrediensene, som er effektive mot utfordrende oljeflekker. Visste du at du kan bruke isbiter i tøyet ditt? Dette er hvordan.

    Flytende vaskemiddel er mer praktisk

    Mange anser det som lettere å helle ut en liten mengde flytende såpe i vaskemaskinen enn å øse ut en del pulver. Hvis du ikke er dyktig til å overføre pulveret, er det vondt å rydde opp i avføringen. Og vaskemiddel i pulverform kommer i en eske som er tung, vanskelig å bære og lett rives, spesielt hvis den blir våt.

    Flytende vaskemiddel er ikke like bærekraftig

    Selv om det kan være irriterende å håndtere en pappeske, kan de lett resirkuleres. I motsetning til pulvervaskemiddel, kommer flytende vaskemiddel i en plastflaske. Plast kan også resirkuleres, selv om mange forbrukere og kommuner ikke deltar i resirkuleringsprogrammer. Det er derfor plast er noen av minst resirkulerte beholdere, ifølge Environmental Protection Agency (EPA).

    Og fordi flytende vaskemiddel inneholder mye vann, er det tyngre å transportere, noe som resulterer i at flere gasser slippes ut i atmosfæren.

    Pulvervaskemiddel har lengre holdbarhet

    Pulverrensemidler er mer stabile enn sine kolleger, og beholder rengjøringskraften mye lenger. Flytende rengjøringsmidler mister sin styrke når de blandes med vann. Hvis du er typen mennesker som liker å kjøpe i bulk, er pulvervaskemiddel det beste valget.

    Flytende vaskemiddel blandes bedre med vaskevannet

    Pulvervaskemiddel er finaktig med vanntemperatur. Noen merker oppløses ikke i kaldtvann, særlig i høyeffektive (HE) skiver.

    Hvis du har mange klær som bare vaskes i kaldt vann (for å unngå krymping og fargestoffer fra blødning) eller du prøver å senke strømregningen, er dette et stort problem. Hvis du velger å bruke innstillingen for kaldt vann når du bruker vaskepulver, kan du ha ekstra vasketid, med biter av uoppløst vaskemiddel som etterlater rester på klærne.

    I mellomtiden fungerer flytende vaskemiddel godt i kaldt, varmt og varmt vann. Du vil aldri krympe en elsket topp eller falme et par svarte bukser igjen når du kjenner disse vanlige vaskerifeil.

    Begge kan skade vaskemaskinen

    Pulver kan etterlate biter av uoppløst vaskemiddel som kan bygge seg opp i vaskemaskinens dreneringssystem og forårsake blokkeringer. På den annen side en analyse av Forbrukerrapporter funnet flytende vaskemiddel målekapsler er sjelden markert med klare linjer, så det er altfor lett å bruke for mye. Det er også vanskelig å bestemme hvor mye væske du trenger for en liten, middels eller stor last. Det overskuddet av skum kan føre til forskjellige problemer, inkludert langvarige skyllesykluser og lekkasjer.

    Bare husk: Selv når tøyet er skittent, stinkende og flekkete, er ikke mer vaskemiddel bedre. Hvis det er skum etter skyllesyklusen, klærne dine blir ikke rene.

    Så hvilken type bør du bruke?

    Når det kommer til stykket, har pulver og flytende vaskemidler sine fordeler og ulemper, men de gjør hver sin jobb med å få klærne rene.

    Hvis du skal velge en væske, gå for en konsentrert formel for å få den beste verdien, siden flytende vaskemiddel for det meste er vann. Fru. Meyers vaskemiddel er konsentrert for 64 belastninger. Det er trygt og skånsomt for klærne, inneholder rengjøringsmidler fra plantebaserte kilder og smuss- og flekkbekjempende enzymer, og er biologisk nedbrytbart og HE-kompatibelt.

    Hvis du vurderer pulvervaskemiddel, Tide Plus blekemiddel er et godt valg, siden det er formulert til å fungere like godt i kaldt vann som varmt. Det gjør også klærne lysere ved hjelp av fargesikkert blekemiddel. Pluss: Dette trikset vil fjerne dyrehår fra klærne og sengetøyet ditt ASAP.

    20 tips om organisering av vaskerom for små rom

    1 / 18
    bak døren oppbevaringshyller vaskeromFamilie Handyman

    Bak-døren-hyller

    Plassen bak en dør er et lagringssted som ofte blir oversett. Bygg et sett med grunne hyller og monter det på veggen. Materialene koster omtrent $ 40. Hent prosjekttegninger her. Finn stenderne. Bor klaringhull og skru hyllene til tappene med 2-1/2-in. treskruer. Sett en gummi støtfanger på rammen for å beskytte døren. Har du ikke en elektronisk studs finder? Lær hvordan finn pigger uten piggfinner her.
    hylleinstallasjon

    Installer en hylle og klesstang

    Dette DIY vaskerom hengende stangprosjekt vil spare deg for timer med stryking og organisering. Nå kan du heng opp skjorter og jakker så snart de er ute av tørketrommelen - ikke flere rynkede skjorter nederst i kurven. Du får også en over-the-way øvre hylle for å lagre alle slags odds og ender. Bare gå til hjemmesenteret ditt og få standard skapstangbraketter, en skapstang og en forhåndsskåret 12-in. Dyp melaminhylle. Ta også opp noen gipsankre, eller hvis du har betong, noen plastankre og en tilsvarende murbit. Fest hyllene til veggen og legg til skapstangen for umiddelbar oppbevaring av vaskerom.
    slurk svamp

    Svampholder

    Våte svamper ender alltid opp på avsatsen til servant. De tørker aldri skikkelig og blir mugne og stinkende. Her er en bedre løsning for vaskeromsløsninger. Skru en sil på baksiden av vasken for å holde svampene. De tørker pent, de er ute av veien, og de varer evig.
    lage en strykejern

    Lag et strykesenter

    For å holde strykeutstyret ditt praktisk, men ikke under føttene, gjør du dette enkle strykesenteret om et par timer. Alt du trenger er en 10 fot. 1x8, en 2 fot. stykke 1x6 til hyllene og et par kroker for å henge strykebrettet ditt. Klipp baksiden, sidene, hyllene og toppen. Juster sidene og mål fra de nederste 2 tommer, 14-3/4 tommer. og 27-1/2 tommer. for å markere bunnen av hyllene. Før du monterer enheten, bruk en stikksag til å kutte en 1 x 1-in. hundeøre nederst på sidene for et dekorativt preg. Arbeid på en side om gangen, lim og spik siden til baksiden. Påfør lim og kjør tre 1-5/8-in. spiker i hver hylle, fest den andre siden og spikre hyllene på plass for å sikre dem. Klemmer er nyttige for å holde enheten sammen mens du kjører spiker. Sentrer toppstykket, og la igjen en 2-in. overheng på begge sider, og lim og spik den på plass. Mal eller flekk enheten, og bor deretter hull i toppen av hver side av enheten og skru inn krokene for å holde strykebrettet ditt. Monter hyllen på gips ved hjelp av innskrubare veggankre.
    SIP063_UNDERS_01

    Hylle under vask

    Lei av å flytte alt det under vasken hver gang du tørker gulvet? Bare kjøp en melamin skaphylle fra et hjemmesenter og en lengde på en takvinkel på taket (beklager, den kommer bare i 10 fot. lengder, men det er billig, og du kan få det kuttet for transport). Hent også fire 1/2-in. Nr. 8-24 bolter, skiver og muttere. Fest den til undersiden av vasken i vaskerommet for et praktisk sted å oppbevare gammelt maling forsyninger og lage en organisering av små rom.
    vaskerom-organiseringFamilie Handyman

    Skinny vaskerom vogn

    Mange vaskerom har en smal bortkastet plass enten ved siden av eller mellom vaskemaskin og tørketrommel, og det er vanligvis et gjemmested for sokker og lo. For å dra nytte av denne plassen, bygger du en enkel vaskeromsvogn i kryssfiner på faste hjul for oppbevaring av vaskemidler og annet vaskeri. Få enklere å organisere ideer.
    Familie Handyman

    Instant vaskerom Cubbies

    Hvis du ikke har skap eller hyller i det lille vaskerommet ditt, kan du kjøpe rimelige plastkasser i en lavprisbutikk og lage din egen vegg med cubbies for en organisering av små rom. Skru dem til veggboltene med en skjermskive i det øvre hjørnet av hver kasse for ekstra styrke til DIY vaskeromshyller. Kassene inneholder mange forsyninger, og de holder tippete ting som jernet ditt fra å falle om. Her er noen flere ideer for små lagringsløsninger.
    Familie Handyman

    Holder til kleshenger

    Hvis du har hyller eller skap over vaskemaskinen eller tørketrommelen, har du det perfekte stedet å lagre kleshengere. Bare monter en håndklestang til bunnen av skapene. Dette gir kleshengere til fingerspissene, slik at du kan henge opp skjorter og bukser som er friske fra tørketrommelen.
    Familie Handyman

    En arbeidsbenk for vaskeri

    Dette solid arbeidsbenk er ikke bare for snekring - den er også perfekt som krukker eller vaskerom. Hvis du vil ha en overflate som er lett å rengjøre og beskytter mot søl, må du påføre to strøk polyuretanlakk på toppen og hyllene. Vi brukte en vannbasert finish som tørket raskt og var hard som negler dagen etter.

    Rask vaskemaskin og tørketrommelhylle

    Rydd opp rotet av vaskemiddelbokser, blekemiddelflasker og annet vaskerom. Installer en hylle som passer like over vaskemaskinen og tørketrommelen. Skru vanlige hyllebraketter på veggen og monter et brett som bare fjerner toppene.

    Klesvask arrangør

    Gjør vaskeridagen enklere med denne hyllen for alle vaskemidler, flekkfjernere og annet utstyr. Bygg denne enkle arrangøren fra 1x10 og 1x3 boards. Hvis du har et vaskerom i kjelleren, må du kanskje kutte en tilgang gjennom hyllene for tørketrommelen din.

    Hengerhylle

    Noen ganger trenger du bare et annet sted å henge klær, som på hyllen over vaskemaskinen og tørketrommelen. Snu kanten på den hyllen til et hengerstativ ved å forbore noen 3/4 tommer. plastrør og skru det til toppen av hyllen langs kanten. Få mer vaskerom som organiserer ideer.

    Papirhåndkleholder

    Hvis papirrullen på hyllen i vaskerommet eller vaskerommet fortsetter å falle av, kan du prøve dette: Skyv en elastikksnor gjennom rullen og heng den opp fra hyllene. Og her er noen tips for å henge en mer permanent løsning.

    Minimer flytende vaskemiddel

    Dryppløse beholdere med flytende vaskemiddel drypper alltid bare litt. Hold den under kontroll med en spesiell hylle på hjørnet av vaskerommet. Bare kutt en 1-1/2-in. aluminiumsvinkel som er lang nok til å støtte beholderens forkant, og lim den deretter fast på karet med silikonpakning. Hvil beholderen på avsatsen og drypp vil bare falle ned i vaskeromet i stedet for å skape et tøft rot et annet sted.

    Utility vaskehylle

    Skjær en del av rester av trådhyller og sett den over forsiden av vasken. Det er det perfekte stedet å sette tørketrommelen. Heng pensler fra S-kroker slik at de kan dryppe rett ned i vasken. Når du er ferdig med hyllen, henger du den over siden av karet, så neste gang er den for hånden.

    Nydelige og praktiske bokshyller

    Disse enkle bokshyller fungerer like godt i en formell setting og et utilitaristisk rom, som vaskeri eller garasje. De tilbyr et ubegrenset antall bruksområder og arrangementer. Heng litt over vaskemaskinen og tørketrommelen for å lagre vaskemiddel, tørketrommel og andre vaskerombehov uten å ta opp verdifull gulvplass.

    Vaskerom Veggskap

    Gjør veggrommet over vaskemaskin og tørketrommel til et verdifullt støvfritt oppbevaringsrom ved å legge til et veggskap. Sjansen er stor for at en tørketrommelventil eller annen hindring eksisterer akkurat der det nye skapet går. For å løse dette problemet, bare kutt vekk ryggen og sett inn en 4-in. galvanisert kanal som foring for å gi skapet en 1-in. klaring fra tørketrommelventilen, og forhindrer varme fra å bygge opp inne i skapet. Med foringen på plass er ventilasjonen isolert bak skapet, og holder alt inni kjølig og rent. Slik installerer du skap som en proff.
    døren til vaskerommetFamilie Handyman

    Installer en vaskeri

    Spar plass på vaskerommet ved å eliminere alle de ekstra klærne. Installer en vaskerulle i stedet! Du vil elske bekvemmeligheten av en vaskerom. I tillegg til å spare plass, vil det også spare deg for tid og energi med færre turer opp og ned trapper. Slik gjør du det installer din egen vaskerom.
instagram viewer anon