Do It Yourself
  • 12 typer gress og hagegress (hvordan fjerne dem)

    click fraud protection

    1/13

    Forebygging gir det beste forsvaret

    Ikke alle er enige om hva ugress er. En person kan ønske sol gule løvetann, mens andre slår til for å utrydde dem før en av planterikets mest smart konstruerte såmaskiner gjør sitt.

    Vi kan imidlertid alle være enige om at visse uvelkomne inntrengere dukker opp blant grønnsaker, kryper inn i plenen, kiler seg inn i oppkjørselen og fortaussprekkene eller starter en fullstendig invasjon.

    Det beste forsvaret er forhindre ugress fra å slå rot i utgangspunktet. Hold plenen frodig og fjern tynne, sårbare flekker. Mulch rundt hageplanter og landskapsarbeid for å stoppe frø fra å nå jorden. De Weed Science Society of America anbefaler å sørge for bakgårdskompost når en høy nok temperatur til å bryte ned ugressfrø blandet med gressklipp eller blader.

    Hvis ugress slår rot, avgjør du om du er villig til å utrydde ugresset for hånd og hakke, eksperimentere med hjemmelagde eller organiske ugressdrepere eller gå for et kommersielt ugressmiddel.

    Her ser du noen av de vanligste ugressene og hvordan du kan hindre dem i å ta over.

    2/13

    Canada Thistle weedSebadochio/Shutterstock

    Canada Thistle

    Spiky blader er nok til å sette disse på listen din minst ønsket. Med 1.500 til 5000 frø som utvikler seg fra de lilla blomstene på disse to til fire fot store plantene, spreder de seg eller sprer seg gjennom røttene. Den flerårige, også kjent som krypende tistel, regnes som skadelig i det meste av det kontinentale USA og til og med Hawaii. Det krever utholdenhet å bli kvitt tistlene ved hjelp av en rekke metoder fra ugressmidler til håndgraving.

    3/13

    Crabgrass ugressChristian Delbert/Shutterstock

    Crabgrass

    Denne svampen av perfeksjonister på plenen sprer seg som en krabbe, og dukker ofte opp i kantene på en hage, gjerder og hvor som helst den kan kile seg inn i et skitt av åpent skitt. Det er vanlig nok at det er mange ugressmidler før oppkomst (også kalt crabgrass preventers) som du kan bruke på plenen våren. Enda bedre for bli kvitt crabgrass ville være en kombinasjon av plengjødsel og ugressmidler før oppkomst, som du finner hos de fleste oppussing og jernvarehandel.

    4/13

    Løvetann ugressSergei Drozd/Shutterstock

    Løvetann

    Det kan du takle løvetann for hånd, a tusenfryd grubber eller ugresstrekker løsner kranrot for å gjøre det lettere å trekke fra bakken. Hvis du vil bruke ugresset til å legge til løvetannblader i en salat og bruke blomstene som et naturlig fargestoff eller til løvetannvin.

    Til drepe løvetannene, bruk eddik, feddolje eller annen organisk spray som sprayes direkte på bladene på en tørr dag. I løpet av få timer skal bladene visne og brune. Hvis du trenger å klippe en løvetann-prikket hage, pakk opp utklipp for å hindre at frøene plantes ut igjen.

    5/13

    Vanlig ragweedEd Reschke/Getty Images

    Vanlig Ragweed

    Hvis du er blant de 23 millioner amerikanerne som er allergiske mot ragweed pollen som treffer i midten av august, vil du eliminere denne fjærbladede ugressen med små gule blomsterklynger. Den vokser opp til fire fot høy og foretrekker tung jord i delvis skygge eller full sol. Fjern det for hånd, eller bruk et bredbladet ugressmiddel (glyfosat virker) sent på våren eller forsommeren når ragweed fortsatt er liten. Holder den slått og kan ikke blomstre også.

    6/13

    BindweedBildagentur Zoonar GmbH/Shutterstock

    Bindweed

    Denne luken er hvit (eller lyseblå eller rosa) trompetblomster vise sitt forhold til morgenmorens familie. Det er imidlertid klassifisert som skadelig og er beryktet for å overta områder med dårlig jord og tørre forhold som kan stresse andre planter. Bindweed kan spre seg 10 fot på en enkelt sesong og synke røttene ni fot dyp, noe som hjelper den til å motstå herbicider etter fremveksten, ifølge Oregon Extension Service. Bruk en hagegaffel eller ugressverktøy for å finne og trekke røttene.

    7/13

    Foxtail GrassYurou Guan/Getty Images

    Foxtail

    Dette treffende navnet årlig gress har et busket frøhode som en revehale som spretter på toppen av stammen. Den trives i fuktig eller tørr jord og vokser raskt. Det beste forsvaret hvis du har hatt et problem med dette ugresset, ligner på crabgrass: Streik om våren med et herbicid som dukker opp tidligere eller en kombinasjon av blanding av forhåndsoppståtte og plengjødsel.

    8/13

    Lamkvarter ugressCarroll & Carroll / Design Pics / Getty Images

    Lamkvarter

    Blant de vanligste ugressene i Amerika blir lammekvartene plantet på nytt hvert år og virker spesielt vanlige i hager blant rotvekster og bønner. De kan bli opptil fire fot høye med kamskjellkantede sparkelformede blader med grå undersider. Luke dem tidlig på sesongen eller samle dem for å steke oliven olje. Fôrhoggere hevder at de har mer kalsium enn spinat. Hvis de invaderer hagen din og i trygg avstand fra hagen din, kan du prøve et herbicid som dukker opp etterpå.

    9/13

    Plantain ugressBystrov/Shutterstock

    Plantain

    Det er flere varianter av disse lavt voksende rosettformede ugressene som skyter opp en blomst som du ser inne i en calla lilje eller Jack in the Pulpit. Disse stauder vokse opp til en fot høy i fuktige tun og hager og kan produsere 15.000 frø per plante. Trekk disse for hånd eller bruk et herbicid som dukker opp etterpå for å slå dem tilbake.

    10/13

    Quackgrass ugressIL21/Getty Images

    Quackgrass

    Flerårig kvakgras liker kjølig vær og spirer blomster som ligner hvete. Det spenner over kontinentet og blir til tre meter høyt i solen eller skyggen. Du kan klippe den regelmessig for å unngå at den får næringsstoffene den trenger for å formere seg og trives. Du kan også fjern den for hånd eller bruk et ugressmiddel mens du er forsiktig så du ikke påvirker omkringliggende gress eller planter.

    11/13

    Redroot PigweedOlyaSolodenko/Getty Images

    Rødrotgris

    Denne årlige ugresset fra amaranth -familien vokser hårete klynger av grønne blomster og kan strekke seg opp til seks fot høy på steder. Noen kulturer vil spise denne planten og/eller dens frø, men med en plante som produserer 100.000 frø, vil de fleste hagearbeidere ikke risikere en invasjon. Det kan ha en motstand mot ettervekst ugressmiddel, for eksempel glyfosat, og kan trenge å trekke for hånd.

    12/13

    Brennesle ugressJudith Haeusler/Getty Images

    Brennesle

    Trives i rik, fuktig jord, dette invasiv plante med sagtannblader blir opptil fem fot høye. Den er mest kjent for sine skarpe hår som kan forårsake små welts eller et elendig utslett. Nettles må trekkes forsiktig opp fra bakken ved hjelp av vernehansker. Dekk til armer og ben også. Pose dem for søppel eller henting av gårdsavfall service.

    13/13

    Krypende Charlie ugressWilliam Hager/Shutterstock

    Ground Ivy/Creeping Charlie

    Dette er utbredt flerårig bakdeksel med små lilla blomster kommer fra den aggressive myntefamilien. Det tepper raskt skyggefulle områder når trær eller busker vokser og solelskende gress under dem begynner å vakle. Trekk den ut for hånd når smuss er løst etter regn. Ta forsiktig for å få hele vintreet som om du skulle grave en rekke julelys. Eventuelle seksjoner som blir igjen i smusset vil vokse tilbake. For å takle en stor invasjon, prøv et bredbladet ugressmiddel eller bruk svart plastfolie for å drepe alle plantene. Planter området på nytt med gress som tåler halvskygge.

instagram viewer anon