Do It Yourself
  • Hva er TikTok "Product Overload"-trenden

    click fraud protection

    Liker du en god renholdstrend? Ikke prøv denne hjemme. Hvorfor "produktoverbelastning" er akkurat så dumt og farlig som det høres ut.

    Rengjøring av hjemmene våre har alltid vært en privat aktivitet. Nærmeste familie og kjæledyr utgjør publikum, og la oss innse det, den mengden gir oss ikke tilbakemeldingene vi trenger. Det er tilfredsstillelsen av en godt utført jobb, men kom igjen. Det er fint å få ekstern validering.

    Sosiale medier fant ut det raskt, og med årene dukket det opp en renholdssubkultur. Et kraftsenter er TikToks #CleanTok hashtag, som har nesten 47 milliarder visninger. Milliard! Hvis du liker å rydde, få tips om hvordan du kan rydde bedre eller bare se folk rydde, har dette stedet noe for deg.

    Men menneskeheten er aldri fornøyd, og internett utnyttet det umiddelbart. Vi tar det alltid til 11 når 10 var høyt nok. Den farlige rengjøringstrenden «produktoverbelastning» er det siste eksempelet, og eksperter er bekymret. Ikke prøv dette hjemme.

    @cleaningmamabee

    Svar til @anime_manga136 🍉 🐋 🍥

    #emojiclean Jeg hadde ikke tenkt å legge ut dette fordi del 2 er en mislykket, men her er den uansett #cleantok#fypシ#asmrrengjøring#tilfredsstillende#toalettrent#rengjøring#for deg

    ♬ original lyd – Cleaning Mama Bee🐝

    På denne siden

    Hva er produktoverbelastning?

    "Product overload" beskriver trenden perfekt: TikTokers stapper vasker, badekar og toaletter med rengjøringsprodukter. Vi snakker hele flasker, og mange av dem. Noen av kreasjoner er kunstneriske, mens noen bare ser ut som flerfarget velling. Når bollen er lastet, skrubber de. Og film. Og post til TikTok.

    En ting navnet ikke hjelper med er: Hvorfor? Som med det meste på internett, handler det om klikk.

    Denne trenden er ekstremt populær. hashtaggen #produktoverbelastning har 735 millioner visninger, og det er bare én kode. Noen videoer har millioner av visninger alene. I den sosiale medieverdenen betyr klikk følgere, som betyr influencer-kreditt og potensielt penger. Å benytte seg av denne eller en hvilken som helst trend kan være lukrativt.

    Og folk synes det er beroligende å se denne aktiviteten. Det er egentlig ikke rengjøringen, men den sensoriske responsen på det visuelle og lydene, aka ASMR. Produktoverbelastning henvender seg spesielt til de som opplever disse følelsene.

    Hvorfor eksperter sier at produktoverbelastning er farlig

    Spoilervarsling: Det er ikke bra for helsen din, rørleggerarbeidet eller miljøet å blokkere kilovis av Comet og litervis av Mr. Clean down avløpet.

    Produktoverbelastning kan forårsake farlige kjemiske reaksjoner, sier Michael L. Dourson, administrerende direktør i Toxicology Education Foundation. De fleste rengjøringsmidler er baser (som ovnsrens og blekemiddel) eller syrer (som toalettskålrensere). De virker ved å bryte ned mer nøytrale stoffer som fett og olje.

    Gjett hva som også er på den nøytrale siden? Menneskekroppen. Blanding av kjemikalier øker sjansen for at du lager et giftig stoff som klorgass, som hadde så ødeleggende effekter på soldater i første verdenskrig at Genève-konvensjonene forbudt det i 1925.

    "Hvis klorgass kommer inn i lungene dine, reagerer den med lungeslimhinnen, og du kan stort sett drukne i dine egne væsker," sier Dourson. Det er en fryktelig, irreversibel vevsreaksjon.

    Hjemmet ditt er også sårbart for skade fra produktoverbelastning.

    «Eldre hjem har ofte avfallsrør av kobber eller stål, og sterke rengjøringsmidler, selv brukt normalt, kan i stor grad fremskynde korrosjon, sier Enoch Heise, en autorisert rørlegger og opplæringskoordinator for Eldre rørleggerarbeid i Plano, Texas

    Når husholdningsrengjøringsmidler helles i avløpet ufortynnet, "øker potensialet for korrosjon eksponentielt," sier Heise. Plastrør klarer seg bedre, men kombinasjonene av kjemikalier kan fjerne finishen på armaturer og maskinvare.

    Endelig er denne trenden sløsing og forferdelig for miljøet. Disse rengjøringsmidlene varer måneder ved regelmessig bruk. I stedet blir de dumpet i avløpet på 30 sekunder for underholdning. Overflødige plastflasker havner på et deponi eller havet. Og kjemikalier kommer inn i vannveiene våre og påvirker livet i havet i generasjoner.

    Rengjøringstrender å prøve i stedet

    Produktoverbelastning kan være en forferdelig idé, men mange rengjøringstrender fungerer faktisk. Mange metoder som går tiår tilbake eller mer har blitt gjeninnført for dagens nettpublikum.

    I stedet for å kaste bort penger og naturressurser, sette helsen din og hjemmets rør i fare, prøv disse rengjøringshackene neste gang du føler behov for å rydde.

    Natron og eddik for å tømme et avløp

    Hvis du laget en vulkan i pappmaché i tredje klasse, vet du at dette #CleanTok-video skal jobbe.

    Til tømme et avløp, start med å helle kokende vann i avløpet. Tilsett en kopp natron, deretter en kopp hver med hvit eddik og vann. Dekk til avløpet og la blandingen boble. Skyll deretter med mer kokende vann.

    Is for å friske opp en søppeltømming

    Hvis søppeltømmingen din er litt funky, legg til en håndfull isbiter. Det er ikke nødvendig å pakke dem inn. Og ikke bruk varmt vann, som noen TikTok-videoer forestilling. Det er en oppskrift på at smuss kommer opp i vasken din.

    Insinkerator, produsent av den mest populære matavfallsbeholderen, sier at du skal renne litt kaldt vann, slå på avfallsbeholderen og deretter sleng i isbiter og sitronbåter. Sørg for å rengjøres under oppvaskplaten (aka sprutbeskyttelsen), også.

    Nal før støvsuging

    Støvsugere gjør sitt beste, men de har vanskelig for å trenge ned til teppefibrene når de er kjemper seg gjennom et lag med kjæledyrhår først. Dette genialt rengjøringshack har hundretusenvis av likes, og det er lett å se hvorfor. Gummi nalen tar tak i håret og vipper det effektivt til side. Et must for dyreeiere.

    Populære videoer

instagram viewer anon